Aktiviteter 7. - 10. klasse

  • Forældre

  • /
  • Aktiviteter 7. - 10. klasse

laptop

Ved du alt om digitale medier?

Er du en rigtig super-medie-bruger? Og er internettet bare den rene leg for dig?

Kort sagt... Ved du, hvad der fup eller fakta?

Svar fup eller fakta på disse spørgsmål og se, om du har ret.

God fornøjelse

1. Internettet glemmer aldrig

Selvom du vælger at slette et billede eller en statusopdatering fra nettet, kan du være ret sikker på, at det stadig ligger gemt på en server et eller andet sted. Alt hvad du lægger på nettet, kan altså risikere at dukke op i en anden sammenhæng og blive brugt af nogle andre mennesker. Læg derfor aldrig noget på nettet, som du ikke har lyst til bliver vist i al offentlighed. Men er det rigtigt, at alle andre kan få adgang til at læse dine sms´er? (Fup / Fakta)

2. Rettelse

*rettelse: Hvis du gerne vil rette noget, som du allerede har sendt eller lagt på nettet, kan du lave en stjerne og skrive rettelsen derefter. (Fup / Fakta)

EKSEMPEL: Jeg kommer hjem til dig kl. 9

EKSEMPEL: Jeg elsker dih

RETTELSE: *kl. 19

RETTELSE: *dig

3. Cloud computing eller skyen

Cloud computing er en fællesbetegnelse for alt det, folk har på deres mobiltelefoner, og som de lægger ud i ”skyen”, når de vil slette informationer om hinanden. (Fup / Fakta)

4. App

App er en forkortelse af det engelske ord application, der på dansk kan oversættes med softwareprogram. (Fup / Fakta)

5. Facebook

Det er lovligt, når Facebook kan få adgang til alle dine sms´er, når du fx downloader app-opdatering til Android. (Fup / Fakta)

6. Piratkopiering af computerspil

I Danmark er det fuldt ud lovligt at tage at tage en digital kopi af et computerspil, uanset spillets rettigheder? (Fup / Fakta)

7. Sexting

Sexting er en sammensætning af de to engelske ord ”sexy” og ”texting”, som betyder at sende beskeder. Sexting vil altså sige, at man sender sexede beskeder. (Fup / Fakta)